| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
tincha Bruc

Pridružen/-a: 9 Apr 2006, 20:50 Prispevkov: 20
|
Objavljeno: 31 Okt 2006, 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz bi rada podelila z vami svojo izkusnjo. tako na prakticnem kot na ustnem delu me je imel prof.Zupevc. Bil je zelo prijazen in korekten. Izpit pa v celoti potekal zelo sprosceno .
Moja vprasanja: tujki v zrelu, pareza n. VII, fonacijske motnje. Pogovorila sva se tudi o direktoskopiji, vstavljanju laringoskopa,....
skratka super, tako izkusnjo privoscim vsem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
medicinka Bruc

Pridružen/-a: 5 Jul 2006, 8:52 Prispevkov: 19
|
Objavljeno: 26 Nov 2006, 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Mene pa zanima, če kdo mogoče ve, kako je s ponavljalnimi vajami v decembru (kdaj so, koliko časa prej moraš poklicati sestro Magdo,...)
Na katero številko pa se pokliče?
Hvala za odgovore! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Duke V.I.P.

Pridružen/-a: 27 Mar 2006, 16:38 Prispevkov: 155 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 26 Nov 2006, 15:17 Naslov sporočila: |
|
|
zdej ne vem ce bo decembra kej drgac (verjetno se ga bo kej bl pil pa to) ampak naceloma so ponavljalne vaje tist cetrtek pred izpitom od 11ih do 13ih po predhodnem dogovoru s sestro magdo...
stevilke pa nimam zal poklic na ORL pa ti bo vratar dal njeno stevilko
LP _________________ Noben ti ne more dat tok kot ti jz lahko oblubm... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Medicinc23 Bruc

Pridružen/-a: 27 Nov 2006, 22:56 Prispevkov: 16
|
Objavljeno: 28 Nov 2006, 20:58 Naslov sporočila: izpit-ORL |
|
|
A se bo mogoče kdo od tistih k ste prijavljeni 22.12.2006 na ORL odjavu?ker eni k bi se učil in bi radi nardil izpit, bi ga sli tud delat, in seveda, nekateri se bojo pa zadnje tri dni odjavl,,,in bo spet shit!Zato se tisti, k že zdele veste.,da tik pred božičem ne boste šli delat,se odjavte in pustte mesto tistim, ki bi šli delat izpit sto procentno!
Hvala vam! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janez Bruc

Pridružen/-a: 2 Jun 2006, 14:50 Prispevkov: 11 Kraj: Smarje - Sap
|
Objavljeno: 22 Jan 2007, 14:30 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel izpit pri doc. Grosu. Potek zelo podoben kot pri vseh ostalih. Najprej pacient (hitra, usmerjena anamneza in pregled - bodite pozorni, da ga res PRAVILNO delate!), kjer preveri, če si kaj videl in kako ti gre pregledovanje, kako delaš, kaj je tvoje mnenje... Če vidiš patologijo, potem tu z obdelovanjem pacienta končata. Nadaljuje z natančnim izpraševanjem anatomije (malodane vsega) in sprašuje kaj točno vidiš pri kakšnem pregledu. Dobro se naučite vsa poimenovanju struktur in anatomskih razdelitev ter mej, tako slovensko kot latinsko poimenovanje!
Potem vlečeš listek iz rok sestre Magde (prijazna, ti pomaga, a moraš biti pri pacientu uren) in Gros te začne spraševati o vprašanjih in še vse naokoli...
Doc. Gros zahteva veliko in te vpraša kar skoraj vse. Zagotovo od vsakega poglavja vsaj nekaj. Je drugač ful znan otolog in tu stvari res obvlada, zato ne samo površno brati preiskav... (ki jih je pri ušesu veliko). Drugače je zelo prijazen in razumevajoč in te zelo fer oceni (no taka je vsaj moja izkušnja). V glavnem zanimiv in prijeten izpit.
Aja, povedal mi je še eno zanimivost, Evstahijeva tuba je v 24 urah odprta samo okoli 4 min... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Anja Medicinc

Pridružen/-a: 27 Mar 2006, 18:38 Prispevkov: 38
|
Objavljeno: 1 Jul 2007, 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
po predhodnjih komplikacijah z roki in z vsem moznim je bil izpit prav fleten. oba dela pri zupevcu.
vpr:
1.tujki v poziralniku (vse. od klinike, terapije, zapletov, prve pomoci, glede na lego in na velikost tujka... aja pa pp pri nezavestnemu, konikotomija - bolj na kratko, samo par stavkov)
2. mastoiditis latens (splosno o mastoiditisu, zdravila, operacija-katera in princip, m. pri otroku, pogostost, od kje se siri oz kam se siri)
3. akutni epiglotitis (povzrocitelj in nastanek nasploh-predhodnja poskodba npr pri ezofagoskopiji, klinicni znaki, terapija, prva pomoc, grlo pri otroku, intubacija)
aja pa pri prakticnem sem opazila da ima eno foro, je kolega v petek letel na tem vprasanju in 3 tedne nazaj tudi jaz : opis posredne laringoskopije, zeli da opises po vrsti kaj vidis v orofarinksu (anatomija zelo natancno), enako hipofarinks, potem te vprasa se grlo in ko lepo razpredas o glasilkah, te vprasa v kaj se hipofarinks nadaljuje, in sevede reces v sapnik, potem pa vprasa koliko casa si se ucil in izpita je konec. anyway, se vsakega je vprasal tudi kako zgleda normalen bobnic.
pa moj pacient je imel viden polip na glasilki na zadnji tretjini, pa je potem vprasal ce je to tipicno mesto za polip, pa diferencialko, tako sva prisla do granuloma in sva podebatirala o tem kako lahko granulom nastane pa kaksna operacija pride v postev.
trajanje: 20min za pacienta, izpit ura pa pol.
srecno!
A. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marusshy Bruc

Pridružen/-a: 4 Apr 2006, 15:00 Prispevkov: 11 Kraj: lj
|
Objavljeno: 26 Sep 2007, 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
mela sm grošlja, pregled ql, nezatežen. se je pa pri spraševanu vtikal v vse podrobnosti - epiglotis pod drobnogledom (kako imenujemo vsako gubico na njem - tisto med valekulama, tisto ki ju obkroža, pa tiste, ki ga povezujejo z jezikom in žrelom...nism vedla, da vse to sploh obstaja...). pa slušne preiskave vse v detajle - ne sam weber pa linne, tut tiste iz nevre (evocirani potenciali, kdaj in komu to delajo, kako poteka, kako merimo...), med drugim tudi preiskave, za kere sm prvič slišala, pa v tubo auditivo se je vtaknil, vse tudi histološko, kam utripajo cilije, katera ostja imamo, kaj če bi bla tuba skos odprta, kakšne glasove bi slišali v tem primeru (bi nam odmevalo al neki tazga), zakaj mora biti zaprta, kere funkcije ma, hotel je celo latinsko poimenovanje kocin v nosu.
listek sm pa izvlekla isti kot anja, sam tut tuki je ful povrtal, sploh konikotomijo. pa za vsako stvar, ki naj bi jo nardila pacientu, ga je še zanimal, kako bi to naredila na terenu, ne v ambulanti, kjer nimaš vsega na voljo.
ampak ni tok hudo. najprej malo poočita neznanje, pol pa da solidno oceno. srečno. _________________ Danes je težko biti nor, kajti konkurenca je velika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
Podatki, ki so objavljeni na spletni strani Medicinci.com, so namenjeni izključno medsebojnemu sodelovanju študentov Medicinske fakultete Ljubljana in ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Če menite, da res potrebujete zdravniško pomoč, se obrnite na osebnega zdravnika ali zdravstveno ustanovo. Uredniki spletne strani Medicinci.com ne odgovarjajo za izjave in mnenja avtorjev sporočil na forumih.